Ulei de palmier

Info: 021-224.30.82 / 0745.040.762 sau elecon.2007 @ yahoo.com

Ceara pentru lumanari

Ceara pentru lumanari 

Cititi mai multe despre ceara.

Ceara pentru lumanari este o denumire generala pentru produsele naturale de origine animala, vegetala, sintetica sau minerala care au proprietatea de a fi plastice, insolubile de a se topi si inmuia la temperaturi ridicate.

Cititi si despre cum se fac lumanarile, de ce lumanari din ceara naturala si elemente de baza in productia lumanarilor.

Cea mai veche subtsanta care s-a numit ceara pentru lumanari a fost ceara pentru lumanari de albine o substanta galbuie cu mirops caracteristic placut produsa de albine si care se recolteaza prin topirea fagurilor.

In antichitate ceara pentru lumanari se folosea si la acoperirea tablitelor din lemn pe care se scria cu un condei de mtal sau os ascutit la un capat si turtit la celalalt. 

Dupa cu au aparut papirusul si pergamentul ceara pentru lumanari a fost folosita si la asigurarea autenticitatii documentelor sau garantarea secretului prin aplicarea unor sigilii pe documentele si plicurile importante.

Ceara de palmier este un produs natural valoros si se obtine din prelucrarea uleiului obtinut de la palmier . de obicei este un amestec de trigliceride ce reulta prin separarea acizilor din uleiul de palmier. Acest tip de ceara se foloseste si ca ceara pentru lumanari.

In prezent denumirea de ceara pentru lumanari se da unei game largi de substante utilizate in electronica, industria farmaceutica, industria hartiei, in cosmetica si in alte domenii cum ar fi:

Ceara de balena denumire pentru spermanei care este un ulei de casalot

Ceara de carnauba care este  un derivat de palmier sud-american 

Ceara pentru decorare folosita la diverse sarbatori si aniversari. Sub forma de lumanari de diverse dimensiuni care se aprind cu diverse ocazii precum aniversari, Halloween, etc.

Ceara pentru biserica utilizata pentru cultul religios. Este o ceara care se prezinta in general sub forma de lumanari care se parind in timpul slujbelor.

Ceara rosie folosita pentru sigilarea scrisorilor, pachetelor si inchiderea ermetica a flacoanelor. Este un produs din ulei de terebentina, colofoniu, coloranti minerali si este foarte maleabila si lipisioasa.

Ceara pentru parchet pentru a oferi un luciu deosebit.

Ceara montana produsa din carbuni naturali folosita in industria vopselurilor.

Ceara de turba cu aceleasi proprietati ca si ceara montana.

Ceara de mobila folosita pentru tratarea pieselor de mobilier si pentru luciu.

Ceara de pamant folosita la fabricarea lumanarilor.

Ceara pentru lumanari in mod special se foloseste in scopuri specifice:

Tratamente spa in care se aprind lumanari pentru relaxare si pentru crearea unei atmosfere linistite.

Diverse ritualuri care implica aprinderea lumanarilor in anumite zile sau momente.

Ritualuri de cult care implica aprinderea lumanarilor in timpul sustinerii slujbei.